Levertijd: 1-2 werkdagen | Gratis verzending vanaf 120,-
Gratis verzending vanaf €120,- | Levertijd: 1-2 werkdagen

Ons verhaal

WIJ ZIJN DE OPRICHTERS VAN TRENDINGTEA

Wij zijn Niels en Roeland. Het is onze missie om jou blij te maken met heerlijke kwaliteitsthee met sociale & duurzame impact. Elke dag werken wij met een enthousiast team om jou te kunnen laten genieten van de mooiste theesoorten. Wil je meer lezen over ons verhaal?

HOE IS ALLES BEGONNEN?

Vijf jaar geleden hebben wij het bedrijf TrendingTea opgericht met het doel om mensen te laten genieten van heerlijke thee van de hoogste kwaliteit. Wij wilden meer aandacht aan het échte product geven. Geen fijnvermalen thee met smaakstoffen, maar de mooiste theeblaadjes met pure ingrediënten. Door bewuste sociale & duurzame keuzes te maken willen wij samen met onze klanten het verschil maken. Bij elk glas TrendingTea in jouw horecazaak of bij jou op de werkvloer draag je een steentje bij!

WIJ ZIJN FAIRTRADE GECERTIFICEERD

Wij hebben een Fairtrade concept ontwikkeld met heerlijke theesoorten van de mooiste kwaliteit. We importeren de thee rechtstreeks uit Sri Lanka, een écht thee land! De theeblaadjes worden lokaal in Sri Lanka verbouwd en ook lokaal verwerkt, geblend met pure ingrediënten en verpakt tot een assortiment van losse thee en duurzame piramidezakjes. De thee is Fairtrade gecertificeerd, wat betekent dat het volledige productieproces voldoet aan strikte ecologische, sociale en economische standaarden die vastgesteld zijn door de internationale Fairtrade organisatie. Om dit te waarborgen worden boeren, producenten en wij gecontroleerd. Zo wordt er door Fairtrade een minimumprijs vastgesteld die gebaseerd is op duurzame productie en betalen wij ook een Fairtrade premie bovenop deze prijs. Sociaal gezien zet Fairtrade zich in voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen, respect voor arbeidsrechten en een transparante, democratische werkwijze in boerenorganisaties. Het is onze ambitie om in de toekomst steeds meer van betekenis te kunnen zijn in het land van herkomst en nog een stap verder te gaan. Meer lezen over onze ambities?

SAMENWERKING MET HET LEGER DES HEILS

Wij zijn trots op onze mooie samenwerking met 50|50, onderdeel van het Leger des Heils. Samen bieden we deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te werken aan een duurzame plek in de samenleving. De deelnemers maken onze houten presentatiedisplays en doen uitvoerende werkzaamheden in het verpakkingsproces. Zo laten we een groot deel van ons assortiment, in een gecertificeerde locatie, verpakken door deelnemers. De deelnemers zijn elke dag met een gaaf product bezig. Help je mee? Drink snel jouw glas TrendingTea!

EEN LEUKE & DUURZAME KEUZE

Afval besparen was nog nooit zo leuk & lekker! Als je kiest voor onze losse thee kan je door onze handige accessoires zonder onnodig afval genieten van heerlijke thee. Kies voor nog meer gemak met de duurzame piramidezakjes? Deze zijn 100% composteerbaar en plasticvrij! Dit betekent dat deze piramidezakjes bij het GFT-afval mogen. Lekker bezig!

WAT ZIJN ONZE AMBITIES?

Is alles al bereikt? Nee. Het is ons doel om steeds meer impact te maken in het land van herkomst. Zo produceren we nu een groot deel van ons zakelijke assortiment lokaal in het land van herkomst, maar willen we dit de komende jaren gaan uitbreiden om meer waarde achter te laten voor de bevolking en de bedrijven in het land van herkomst. Zo streven we naar een eerlijkere verdeling in de totale keten.

Momenteel zijn wij Fairtrade gecertificeerd en is een groot deel van ons assortiment Fairtrade. Dit willen we de komende jaren gaan uitbreiden. Fairtrade zet zich in om de leef- en werksituatie van miljoenen boeren en werknemers op plantages wereldwijd te verbeteren en het milieu te beschermen. In de toekomst willen wij nog een stap verder gaan dan Fairtrade om nog meer voor de lokale bevolking en ondernemers te betekenen. Zo willen we nog meer rechtstreeks zaken gaan doen met boeren en is het ons doel om op basis van hun behoeften meer te gaan doen dan de Fairtrade standaarden. Denk hierbij aan extra waarde bovenop de Fairtradeprijs of extra middelen voor de werknemers en bevolking. Verder is het ons doel om nog meer theesoorten lokaal te gaan produceren in het land van herkomst.

In Nederland werken wij samen met het Leger des Heils. Deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt werken dagelijks aan een duurzame toekomst. Deze samenwerking willen wij in de toekomst steeds meer intensiveren en deelnemers bij steeds meer werkzaamheden betrekken.

Momenteel werken wij ook aan onderzoeken om meer met lokale (rest)stromen te doen. Zo zijn er veel lokale, waardevolle ingrediënten die wij willen gaan gebruiken voor onze heerlijke theeblends. Soms zijn dit zelfs restproducten en wordt het nu weggegooid. Zo proberen we te werken aan een korte keten en het tegengaan van verspilling. We laten dus meer waarde achter in de echte theelanden, die de mooiste theeblaadjes telen, om te streven naar een eerlijke verdeling en kijken naar de mogelijkheden om lokale ingrediënten te gebruiken.

Om af te sluiten, wij vinden onze kwaliteit belangrijk. Jullie verdienen de beste theesoorten met een heerlijke smaak. Om deze reden blijven wij ons best voor jullie doen en kunnen jullie blijven genieten.

Doen jullie mee? Het verschil maken was nog nooit zo leuk en lekker 😉. 

GEMAKKELIJK BESTELD & SNEL GELEVERD

Wij leveren jouw order snel en gratis vanuit ons eigen magazijn. Maak een zakelijk klantaccount aan en bestel gemakkelijk in de zakelijke webshop. Wij leveren jouw order binnen 1-2 werkdagen. Wil je toch liever via de telefoon of per mail bestellen? Geen probleem. Wij staan voor je klaar! 

Welkom bij TrendingTea

Ben je een zakelijke/onderwijs of particuliere klant?